Dour 2008 :: I Am X, zaterdag 19 juli, Dance Hall

Feest in de Dancehall: I Am X heeft zo langzamerhand een abonnement op Dour, en gezien de populariteit van de combo in Wallonië is dat niet meer dan terecht. Ook vandaag leveren Chris Corner en co opnieuw de soundtrack bij een decadente party aan de vooravond van de apocalyps.

Zoals gewoonlijk is het plaatje weer perfect. Corner bestijgt het podium, uitgedost als een operettedictator met kepie en snor (denk Allan Cummings als Saturninus in Titus van Julie Taymor). Corner is er de man niet naar om het theatrale aspect te schuwen, en gaat opnieuw voluit voor het brede gebaar. Zo ook de muziek, die het wijdse van Depeche Mode nog altijd paart aan het beste van de hedendaagse electro, met als resultaat een woeste cocktail die de Dance Hall regelmatig tot een kookpunt brengt.

Van bij opener “Skin Vision” beuken en stampen de beats de tent in, terwijl Corner de ene pose na de andere aanneemt. Met “The Alternative” wordt er meteen een prijsbeest van jewelste losgelaten; een effectieve mix van meezingbare refreinen, gruizige gitaren en stampende beats. En over meekwelen gesproken: altijd heerlijk om te zien hoe een tent uit de bol kan gaan op dat sloganeske “Sex for a lifetime” uit “Negative Sex”.

Nauwelijks twee platen ver, voelt een concert van I Am X al aan als “all killer, no filler”: knaller na knaller wordt de menigte in gemikt, van het melodieuze “Spit It Out” tot het slepende “Mercy”. Klap op de vuurpijl is het massaal meegebrulde “Kiss + Swallow”, dat de set afsluit.

Een groep die zo populair is, moet gewoon bissen, zelfs al is het nog maar achten en moet Lieven Verstraeten Terzake nog inleiden. Het walsje “President” wiegt het publiek dan wel nog even gemoedelijk in slaap, het is een schijnmanoeuvre want met het toepasselijke “After Every Party I Die” krijgen we nog één stampertje ten uitgeleide. Overwinning met forfaitcijfers.

http://www.iamx.co.uk
http://www.iamx.co.uk
Anorak Supersport

aanraders

verwant

I Am X :: Metanoia

Hoe lang kun je naar beneden glijden? Hangt van...

I Am X :: 7 november 2015, AB

Heb je hits nodig? I Am X bewijst al...

I Am X :: The Unified Field

Het is natuurlijk te begrijpen. Ook Chris Corner wordt...

I Am X :: 28 maart 2013, AB

Het is eind maart en de vorige plaat van...

DOUR 2011 :: I Am X, zaterdag 16 juli, Club Circuit Marquee

De warmte van een publiek krijg je niet zomaar....

recent

Ilja Leonard Pfeijffer :: Alkibiades

Bekroond, gelauwerd, alom gelezen en geprezen: zonder overdrijven mogen...

Â¥$ :: Vultures 1

Doorheen zijn hele carrière zijn twee elementen altijd dominant...

Talk Show

27 maart 2024Botanique, Brussel

Eind jaren tachtig sloegen alle rockers plots aan het...

Arthur The King

Uitgerekend in de week dat Joe Camp – de...

Hors-saison

Met zijn sociaal bewogen films past Stéphane Brizé binnen...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in