The Servant :: The Servant

Copywriters van een platenfirma zijn de hoeren van de muziekindustrie. Immers, wie in zijn persbericht schermt met de namen van de film Donnie Darko en groepen als The Smiths en The Stone Roses, moet een unicum van een groep achter zich hebben, een band die het woord ’subliem’ als steentjes in laag water keilt. Wij waren nieuwsgieriger dan een paparazzo die oog in oog staat met een naakte Britney Spears.

The Servant begint alleszins ijzersterk. Een dreigend basgeluidje, vergelijkbaar met een hartslag in de score van een superspannende thriller, schraagt het nummer. "Cell" klinkt rijk, meergelaagd, tot op het randje van overproductie toe. Bij "Beautiful Thing", de volgende single, denken we spontaan aan The Lightning Seeds. Net als bij hen hoor je een waterval van geluidjes.

Goed begin, denkt u nu. Helaas. Wat volgt is slechter dan paling in het groen, saaier dan het verzameld oeuvre van Jos Vandeloo. Pas bij "Liquefy", "Body" en "The Devil" merk je immers pas goed hoe irritant de stem van Dan Black klinkt. Nasaal, alsof hij al zijn hele leven kampt met een neusverkoudheid. Overigens zou iemand de heren hun laptops moeten afnemen. Dringend.

En het gaat van kwaad naar erger. Aan "The Orchestra", de eerste single, maken we weinig woorden vuil: wegkieperen die troep. The Stone Roses en The Smiths? Amehoela! Is de volledige cd een stinker? Neen. Net als je denkt dat de heren zich beter omscholen, bijvoorbeeld tot vuilnisman, spat "I Can Walk In Your Mind" uit de boxen. En voor de eerste keer heeft onze anonieme copywriter gelijk. Het nummer herinnert aan "She Bangs The Drums" van The Stone Roses: een goedgeluimd refrein dat onmiddellijk uitnodigt tot meezingen. Dit is muziek om in een cabrio, hartje zomer, te beluisteren.

The Servant haalt nog één keer fors uit: "Get Down" is een akoestische meezinger voor jongeren die dwepen met Nick Drake of Luka Bloom. Absolute klasse. Toch maar magertjes dus: drie goede songs op een volledige cd. The Servant is zijn geld zeker niet waard, maar bevat wel enkele hebbedingetjes die niet misstaan op mp3. Als u ons nu wil excuseren. Wij gaan drie dagen luisteren naar het verzameld oeuvre van The Smiths en The Stone Roses.

http://www.theservant.co.uk/
http://www.theservant.co.uk/

verwant

The Servant :: How To Destroy A Relationship

Volgens het cliché zou een mens in de donkere...

aanraders

Girl In Red :: I’M DOING IT AGAIN BABY!

Somberte verkoopt, zo ook de sad girl aesthetic waar...

Vampire Weekend :: Only God Was Above Us

Haal de witte sokken en debardeurs boven: Vampire Weekend...

Ivy Falls :: Sense & Nonsense

Rol de gordijnen maar dicht, kruip gezellig onder een...

Hurray For The Riff Raff :: The Past Is Still Alive

Alynda Segarra. Bound for Glory. Was Small Town Heroes in...

Daniel Boeckner :: Boeckner!

Als kind is Dan Boeckner zeker niet in een...

recent

Einstürzende Neubauten :: Rampen (apm: alien pop music)

Vijftien probeersels. Vijftien live-improvisaties die in de studio opnieuw...

Masters Of The Air

Toen begin deze eeuw Band Of Brothers verscheen, sloeg...

Fontaines D.C. :: Starburster

Fontaines D.C. for the bigger and bolder: vierde album...

Manu Chao

16 april 2024Het Bau-Huis, Sint-Niklaas

Morrissey wilde op de Lokerse Feesten geen paardenworst, Manu...

Civil War

Nog voordat iemand de film gezien had, veroorzaakte Alex...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in