Somnabula :: Swamps Of Simulation

Evil Superstars, Mitsoobishy Jackson, Mauro, Shadowgraphic City, Monguito, Mauro & The Grooms, The Parallels, Mauro Antonio Pawlowski en nu Somnabula. Met Swamps of Simulation eigent Mauro zich nu ook de titel van "Limburgs Zwart Goud" toe en laat zo alle steenkooltjes verweesd achter.

Plots begrijpen we wat Mauro Pawlowski bedoelde toen hij in het Evil Superstarsnummer "First comes Farewell" iets zong over een bordje met opschrift ’gone fishing in hell’. Voor Swamps of Simulation, het eerste album dat Mauro onder de naam Somnabula uitbrengt, heeft hij immers behoorlijk wat ingrediënten uit de hellepoel gevist: een schrijnende slijpschijf (die meteen tot onderdeel van het instrumentarium op onder andere single "I Am Somnabula" gepromoveerd werd), enkele potten en pannen (gecombineerd met een fluit, zó opgewekt dat ze op de zenuwen werkt in "Neona vs. The Speech: Pidgin Wars"), een zwarte cape en een paraplu. Deze laatste twee zijn ondertussen onmisbare attributen voor de figuur Somnabula, en zonder verschijnt hij niet in de nacht, noch op het podium.

Een zaklamp ware ook geen overbodig attribuut geweest, meer voor de luisteraar dan voor de artiest: nooit eerder werden er zoveel donkere hymnen op één plaat verzameld. "Swamps of Simulation" bulkt van de sirenes, het gekraak, gekrijs en sinister achtergrondgeroezemoes doorspekt met een onheilspellende falsetstem. We durven er onze lucky konijnenpoot op verwedden dat het deze rock fantasy niet ontbreekt aan satanische citaten — wanneer van achteren naar voren beluisterd.

Net zo min als het aan onversneden satanrock ontbreekt, waarbij "The Lady is a Punisher" meteen in ons collectieve geheugen komt opborrelen. Dit, beste mensen, is namelijk een biefstuk van een lied: een lap saignante rock. Ook "Sex is Dead" kan onze goedkeuring wegdragen, om het zacht uit te drukken en niet te hoeven opbiechten dat we wild aan het "woeh-oeh!"-en slaan wanneer dit nummer de revue passeert.

"Bonus Epilogue (Born Asleep)" is een wiegelied dat men best niet voor zijn bloedjes ten gehore brengt teneinde nare dromen te vermijden, en ook "Themes from Swamps of Simulation" is — ondanks de kolonie pimpelmezen die erop meekweelt — een lied waar men best niet op vertrouwt. Doorheen de hele plaat weerklinkt steeds de frase "I am Somnabula" waardoor wij leperd Mauro verdenken een hypnosetechniek gebruikt te hebben. En straffer nog: ze werkt.

http://www.mauropawlowski.com
http://www.mauropawlowski.com
Future Archive Networks

verwant

Mauro Pawlowski :: ”Fucking hell dat klinkt goed. We kunnen gaan zuipen!”

Dan toch nog eens pop. Na twintig jaar vol...

Best Of Belgium: De 50 Beste Belgische Platen Aller Tijden – 20 – 11

Zeven jaar enola, is zeven jaar steun aan Belgische...

Evil Superstars trekken ook naar Luik

Na hun gesmaakte passage op Pukkelpop breien de Evil...

aanraders

Bolis Pupul :: Letter To Yu

Bolis Pupul is al lang niet meer ‘de zoon...

Girl In Red :: I’M DOING IT AGAIN BABY!

Somberte verkoopt, zo ook de sad girl aesthetic waar...

Vampire Weekend :: Only God Was Above Us

Haal de witte sokken en debardeurs boven: Vampire Weekend...

Ivy Falls :: Sense & Nonsense

Rol de gordijnen maar dicht, kruip gezellig onder een...

Hurray For The Riff Raff :: The Past Is Still Alive

Alynda Segarra. Bound for Glory. Was Small Town Heroes in...

recent

Julian Lage Trio

14 april 2024De Roma, Borgerhout

Girl In Red :: I’M DOING IT AGAIN BABY!

Somberte verkoopt, zo ook de sad girl aesthetic waar...

Tommy Wieringa :: Nirwana

Joe Speedboot, Caesarion, Dit zijn de namen en De...

Bad Nerves

31 maart 2024Paaspop, Schijndel

Chase & Status

31 maart 2024Paaspop, Schijndel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in